Näe ja koe NY

Mä lupaan, että nämä matkajutut loppuvat kohta. Mutta vielä vähän, jooko? Saatte alkuun eilisen asun, niin sitten voitte skipata loput, jos matkajutut ei innosta. Tosin sieltäkin löytyy lisää asuja. Tänään menin reissukuvissakin näkyvällä Desigualin mekossa, mutta tässä kuosi lähempää. Se on mun virallinen apinamekko!

Eilen päällä oli siis Ellokselta tilatut caprit, valkoinen toppi sekä reissusta Bebesiltä ostettu paita. Illalla se sai pudota olkapäältä, töissä yritin pitää sen nätimmin. ;) Kulta ja oranssi ovat ihania sävyjä mielestäni, jos iho on yhtään saanut väriä. Ranteessa oli reissusta ostettu Guessin rannekoru, joka tosiaan tsiljoonan G-kirjaimensa kanssa ilmoittaa olevansa Guessin koru! Varpaankynnet maalasin oranssiksi ennen reissua ja joka ikiset kynnet mitkä näin hotellin altaalla olivat oranssit. Toisaalta kiva, että osuin johonkin muotivirtaan, toisaalta se oli niin tylsää, että melkein harmitti kun en valinnut mintunvihreää kynsilakkaa, niiden välillä arvoin ennen matkaa.

Sitten sinne reissuun. Taas. Vielä kerran. Ajatuksissani mä olen siellä vieläkin.

Mitä suosittelisin erityisesti? Kävelyä, niin paljon kävelyä kuin sielu ja jalat sietää! Me kävelimme ensimmäisenä päivänä viisi tuntia putkeen helteessä, mutta matkalla tuli nähtyä kaikkea. Carrien talo, Magnolian kuppikakut jne. Vihdoin lösähdimme Sohossa lounaalle väsyneinä ja onnellisina.

Kuvassa näkyvä mekko on napattu mukaan Pisan lentokentältä viime syksynä hintaan -70% (eli tais jäädä noin 20 euroa maksettavaa) ja kädessä heiluu Mondon opas (suosittelen!).

Suosittelen käymään Broadway-showssa (mutta Rock of Ages ei iskenyt, sen sijaan Lontoossa nähty Lion King ainakin oli upea!) ja kokemaan Times Squaren yöllä.

Suosittelen EHDOTTOMASTI vierailua Chelsea Marketissa, lounaan/aamupalan nappaamista mukaan ja syömistä High Linella. Sekä ylipäätään High Linella käveleskelyä.

Maksimekko on kotoisin Guessin outlet-liikkeestä.

Suosittelen juomaan drinkin happy hour-aikaan ja toljottamaan ison maailman menoa pivenpiirtäjien keskellä. Suosittelen ehdottomasti kokemaan jazz-keikan sekä jonkun klubi-keikan (toi Groove oli huippu!) sekä fiilistelemään kattoterasseilla.

Suosittelen tekemään jotain oikein ällö-turistimaista, jos ei muuta niin ainakin hervottomia muistoja jää:

Suosittelen ehdottomasti hommaamaan metrokortin, sillä pääsee helposti kaikkialle ja metrokarttaa on helppo lukea. Tosin aina viikonloppuisin tuntui olevan rakennustöitä ja reittimuutoksia, nämä kannataa huomioida! Yöllä metrossa mennä vaelsi isoja rottia, mutten Thaimaan eläjänä hätkähtänyt niistä tippaakaan.

Suosittelen käymään päärautatieasemalla (se on upea) ihan vaan ihastelemassa ja syömässä juustokakkua.

Suosittelen myös hurjapäille Six Flags huvipuistoa, joka on New Jerseyssä. Emme onneksi lukeneet etukäteen, että yksi rata menee yli 200km/h, yksi on maailman jyrkin (76 astetta, siis lähes seinä) jne. Että mä huusin ja pelkäsin ja silti oli hulvattoman hauskaa!

Huvipuistossa olin Onlyn lökäreissä, Ed Hardyn tennareissa ja Desigualin t-paidassa.

Myös se Yankees-peli on kokemisen arvoinen!

Erittäin pysäyttävä ja asiat konkreettisemmaksi tekevä paikka oli myös 9/11 Memorial.

Sen sijaan en niin hirveästi suosittele turistibusseja, ne olivat koko ajan täynnä, liikkuivat hitaasti ja helteellä katolla oli tuskaista istua. Mutta toisaalta tuli käytyä koko Manhattan läpi, Harlemissa emme sitten muuten käyneetkään.

Taidemuseot juoksimme läpi puolessa tunnissa, emme vain jaksaneet innostua. Luonnontieteellinen museo puolestaan on upea, mutta valtava, aivan valtava! Seksimuseota ehkä kannattaa myös karttaa, aika onneton paikka.

Ylipäätään suosittelen kokemaan ja fiilistelemään tuolla. Suositeltavaa riittäisi loputtomiin, mutta nyt painan jarrua, hymyilen muistoilleni ja toivon, että onnistun kuvien ja tekstien kautta tuomaan hiemaan ihanaa fiilistä teillekin. Kiitos jos jaksoit tänne asti matkassani!